Warsztaty kulinarne
Zapraszamy Państwa na niezwykłą lekcję smaku w czasie warsztatów kulinarnych! Warsztaty kulinarne to propozycja dla tych, których pasją jest tworzenie nowych, wyszukanych i pysznych potraw, dla wszystkich miłośników zgłębiania tajników dobrej kuchni, ale także dla początkujących domowych kucharzy, którzy szukają pomysłu na ciekawe hobby.
Warsztaty kulinarne to propozycja dająca uczestnikom dużo zabawy i radości, propozycja wymagająca współpracy wszystkich członków grupy dążących do osiągnięcia wspólnego celu jakim jest wyczarowanie ciekawych potraw. Zwieńczeniem warsztatów jest oczywiście konsumpcja wspólnie przygotowanych smakowitości.
„…Naszym celem jest wspólna nauka połączona z i integracją i super zabawą…”
Zasady prowadzenia warsztatów kulinarnych:
Wszyscy uczestnicy warsztatów zostaną podzieleni na trzy zespoły.
Każda drużyna otrzymuje do dyspozycji:
- recepturę zawierającą nazwę potrawy oraz jej składniki
- asystenta, który przez cały czas pomaga grupie
- niezbędny sprzęt kuchenny (kuchenki, deski, miski, garnki, patelnie, noże, tarki itp.)
- wszystkie produkty i półprodukty spożywcze potrzebne do przygotowania ustalonego menu w ilości dostosowanej do liczby dań i gości
Zakończenie warsztatów kulinarnych:
Kiedy potrawy są już gotowe przychodzi czas na ich konsumpcję. Dania, po ocenie wędrują na wspólny stół. Ważne jest, aby wszyscy uczestnicy warsztatów mogli spróbować dań przygotowanych przez różne zespoły.
TAJSKA PRZYGODA Z WOKIEM
MENU:
- Tajska zupa z zielonych ogórków
- Makaron smażony z krewetkami na ostro z liśćmi cytrynowca
- Kurczak w zielonym carry z ryżem
- Wieprzowina po tajsku z liśćmi cytrynowca
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
- Kąski polędwicy na grzance w sosie gorgonzola
- Makaron penne z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami
- Rissoto grzybowe
- Cebulki w sosie balsamicznym
- Sałatka grecka